Een sfeervolle slaapkamer met metallic muurverf

Geplaatst op: 04-05-2022
Ongeveer een derde van ons leven brengen we in de slaapkamer door. Een sfeervolle slaapkamer draagt bij aan een goede nachtrust maar hoe richt je deze ruimte in en welke kleuren pas je toe? Wij hebben onlangs onze slaapkamer een flinke metamorfose gegeven en zijn ontzettend blij met het resultaat. Ik neem je hieronder mee in dit proces.

Bronze Traditional Paint High-Gloss Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original

Een slaapkamer inrichten begint met een moodboard

De start van het inrichten van een ruimte in huis is het maken van een moodboard. Aan de hand van het moodboard ga je je kleuren en materialen bepalen. Hierboven zie je het materialenbord wat ik op basis van m'n moodboard heb gemaakt. Het zou sowieso een donkere slaapkamer gaan worden met een boxspring in een lichte stof. De spanning gaat gecreëerd worden door de verschillende materialen waarbij een metallic verf een grote rol zou gaan spelen.

Lekker slapen op onze boxspring

Normaliter begin je een metamorfose met het verven van de wanden en het plafond, echter hadden we de nieuwste metallic verf van Pure & Original in ons plan en deze was iets later leverbaar dan ons bed. Ons bed was dus al geleverd en dit was een fijne aftrap van onze slaapkamermetamorfose.

Canvas Classico Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original

Het verfplan van onze slaapkamermetamorfose

Het werd een flinke klus want we gingen niet alleen alle muren verven, maar ook het plafond!

Drie donkergrijze muren in de slaapkamer

Ik hou enorm van de verfkleur Slate Grey van Pure & Original en deze ging wederom een prominente rol spelen in onze nieuwe slaapkamer. We hebben gewerkt met de verf LicettoMatte, hyper afwasbare muurverf welke een mooie, matte finish heeft en een hele goede pigmentatie waardoor het heel rijk oogt. Je brengt 'm aan met een roller, maar laat je goed adviseren welke roller geschikt is voor jouw muren. Verkeerd materiaal kan het resultaat nadelig beïnvloeden.
 

Het plafond werd geverfd in een mooie zandkleur

Onze slaapkamer zou geen Japandi uitstraling krijgen, maar toch spreekt die woonstijl me erg aan. Een muurkleur die erg goed bij Japandi past, maar ook bij mijn moodboard was de kleur Canvas van Pure & Original. Een prachtige beige / zandkleur die heel mooi matcht bij de donkergrijze Slate GreySlate Grey en de metallic verf. Het plafond was de juiste plek voor deze kleur. En ja, het is echt een klus om je plafond te verven. In ons geval was dit nog het originele plafond vanuit de nieuwbouw en ik kan je vertellen, dat zuigt enorm. Er waren twee flinke lagen verf nodig om 'm mooi dekkend te krijgen. Hou hier rekening mee, ook qua tijd want boven je macht werken vergt best wat energie. Maar... dan heb je ook wat! Het was de perfecte keuze om het plafond mee te verven. Hierdoor ontstaat er verbinding in de ruimte en voelt het als 1 geheel. Ik zou iedereen adviseren om het plafond mee te verven!
 

De radiatoren werden ook geverfd

Een doorn in het oog waren onze witte radiatoren dus deze hebben we ook meteen geverfd. Hiervoor hebben we de OmniprimUniversele primer Pro gebruikt als primer. Vervolgens hebben we ze afgelakt met de Traditional PaintSupersterke lak voor binnen en buiten High Gloss, beide van Pure & Original in de kleur Slate Grey. De glans geeft een mooi effect in combinatie met de overige materialen in de ruimte. Heel mooi geworden en dit hadden we natuurlijk veel eerder moeten doen ;).

 


Bronze Traditional Paint High-Gloss Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original

De metallic muur - de eyecatcher van onze slaapkamer

Vanuit Pure & Original vernam ik eerder dit jaar dat er een hele toffe lancering aan zat te komen, de Elements Collection. Deze verf bevat een luxe en mysterieuze glans die een unieke beleving van kleur geeft vanuit iedere hoek. Ik noem het zelf een metallic glans omdat dat het eerste is wat in me opkwam toen ik kennismaakte met deze collectie. Ik vond het echt helemaal te gek en dacht meteen aan de slaapkamer. Hier wilde ik heel graag met deze verf gaan werken! Goed om te weten is dat deze Elements Collection verkrijgbaar is in alle Pure & Original kleuren, maar ook zijn er 7 nieuwe kleuren en daarvan heb ik de Bronze gekozen voor onze slaapkamer. Wij hadden al een Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook op de muur en daar konden we direct met de metallic verf overheen dus afplakken en aan de slag. De werkwijze is gelijk aan de Marrakech Walls waarmee je een betonlook creëert, alleen gebruik je een andere spatel welke je ook bij Pure & Originals kan vinden. Ik zal het stappenplan hieronder toelichten:
  • Je begint met het afplakken en ik gebruik hiervoor frogtape
  • De metallic verf van de Elements Collection breng je vervolgens aan met een blokkwast.
  • Als je ongeveer een vierkante meter hebt gedaan, pak je de spatel en ga je "spatelen". Zet je spatel in een hoek van ongeveer 45 graden en beweeg alle kanten op. Van boven naar beneden, links, rechts en alle hoeken die daar tussen zitten. Zorg ervoor dat je geen kwaststreken meer ziet en dat je dus iedere centimeter hebt geraakt met de spatel
  • Vervolgens ga je door met je volgende vierkante meter en herhaal je bovenstaand proces tot je de hele muur hebt gedaan. Werk hierbij ‘nat in nat’.
  • Laat de muur drogen (het kan wel een dag duren voordat deze volledig droog is)
  • Mocht de verf niet volledig dekkend zijn dan kan je 'm nog een keer in de verf zetten en spatelen. Ik heb zelf hier en daar een plekje opnieuw gedaan, de hele muur was niet nodig.
  • That's it. In tegenstelling tot de Marrakech Walls hoef je deze niet te schuren.


Ik was van tevoren echt waanzinnig benieuwd naar het resultaat van het verfplan en vooral van de metallic muur. Het is altijd spannend of het resultaat ook echt gaat zijn wat je ervan verwacht en of de kleuren en materialen goed matchen, maar ik ben erg blij met het resultaat! De metallic verf is echt de eye catcher van onze master bedroom.
Bronze Traditional Paint High-Gloss Judith Doppenberg Huizedop Pure & OriginalBronze Traditional Paint High-Gloss Judith Doppenberg Huizedop Pure & Original

Het inrichten en afstylen van de slaapkamer

Ik hou van een rustig en neutraal kleurenpallet en omdat de glanzende muur al voldoende spreekt is het prima om de rest van de styling rustig te houden. Hieronder vind je het eindresultaat van deze metamorfose. Wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Het was even een klus om alle muren en het plafond te verven, maar het was het meer dan waard.

Liefs, Judith
Judith Huizedop Een blog van Judith Doppenberg, blogger bij Huizedop.